Saturday, June 12, 2010

KJ MINTAK NAJIB JELASKAN LESEN JUDI

Ye..la world cup kan dah mula....lesen macamana ramai yang nak bertaruh nie....dah bagi ke belum....dah cakap dah....belum cakap belum....susah sangat ke....bengang aje mr vincent tan wa cakap macam nie.....anyway wa ucap syabas kat korea yang bermain cemerlang menewaskan greece 2-0...wakil asia disamping jepun....nak harapkan malaysia wakil benua asia....huh....7 keturunan wa belum tentu dapat lagi....satu lagi semenjak jadi askar nie...garang semacam je...wa tengok KJ nie...dia nie masih lagi Timb Presiden FAM ke...apa cerita dia punya projek bola dulu...apa nama my team...wujud lagi ke... Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin menyeru kerajaan supaya segera membuat penjelasan berhubung pemberian lesen judi sukan kepada syarikat Berjaya.

Katanya, masyarakat perlu diberi penjelasan mengenai duduk perkara sebenar memandangkan perkembangan isu tersebut mengundang banyak laporan bercanggah.

"Itu sebab kita menyeru dan saya harap penjelasan ini dapat dibuat dalam masa terdekat sebab laporan bercanggah yang kita dapat daripada pihak kerajaan dan juga daripada syarikat berkenaan.

"(Berjaya dilaporkan berkata) persetujuan dah dapat tapi lesen belum dapat lagi.

"Jadi kita juga mahu tahu apa sebenarnya yang berlaku. Sudah tentu rakyat Malaysia pun nak tahu sekiranya betul (persetujuan diberikan)," kata Khairy yang juga ahli parlimen Rembau.

Tambahnya, pemimpin BN telah memberikan pandangan mereka melalui "saluran dalaman parti" berhubung isu tersebut.

"Jadi kita dah serahkan kepada perdana menteri pandangan daripada pimpinan parti dan terpulang kepada kerajaan untuk buat keputusan muktamad," katanya lagi.-mkini

No comments:

Post a Comment

POSTING RUJUKAN

SAJAK DR ASRI

BLOG LIST

AlQurannulkarim

Listen to Quran