Sunday, July 24, 2011

ORANG GILA BUAT BOT 10B DARI EMAS

Khabarnya jutawan dari malaysia yang empunya...ni mamat gila manalah ni....otak dah senteng bukan kat kepala lutut lagi dah ni.....ini orang memang dah tak ada otak....eloknya dihukum tembak jer.....kalau dah tak tau duit nak wat apa bagi kat den ni hah....ker...sedekah sana sini ker....ada jugak pekdahnya....


Kapal Pesiaran US3 Bilion Daripada Emas Milik Jutawan Dari Malaysia

 
Seorang ahli perniagaan dari Malaysia telah menempah dan memiliki sebuah kapal pesiaran supermewah di dunia. Kapal berharga US$ 3 bilion itu diperbuat daripada emas solid dan platinum!
Bukan itu saja, dinding kapal ruang utama menggunakan bahan terpilih yang amat sukar dicari di muka bumi, iaitu tulang dinosaurus T-Rex dan batu meteor. Bahkan kapal milik jutawan yang identitinya dirahsiakan itu juga memiliki sauh daripada emas padu.
Kapal 100 kaki panjang yang dinamakan 'History Supreme' itu memerlukan masa selama tiga tahun untuk disiapkan oleh pembuat perhiasan dari Liverpool,  Stuart Hughes. "Projek ini menggunakan100 ribu kilogram emas dan platinum dan semua bahan di kapal pesiaran ini, termasuk dek dan ruang makan diperbuat daripada logam emas," ungkapnya.
Ia menambahkan, projek pembuatan kapal pesiaran emas adalah pekerjaan paling sukar dalam kariernya. Pembinaannya memerlukan waktu tiga tahun untuk merancang termasuk izin pembuatan dengan menggunakan bahan teristimewa.[sumber :stuarthughes.com]

1 comment:

POSTING RUJUKAN

SAJAK DR ASRI

BLOG LIST

AlQurannulkarim

Listen to Quran