Tuesday, November 3, 2009

Kemelut MCA Makin Kalut Dr Chua Kekal Timb Presiden
nov 03 09

Kemelut MCA makin bercelaru sekarang bila ROS mengekalkan Dr Chua sebagai Timb Presiden MCA dalam kesibukan Liow Tong Lai untuk mendesak presiden mengadakan pemilihan parti baru...Peringatan kepada Umno dan BN jangan sibuk jaga tepi kain PR...

Datuk Seri Dr Chua Soi Lek mendapat semula jawatannya sebagai timbalan presiden MCA selepas digugurkan susulan dipecat daripada parti kira-kira dua bulan lalu.

Pengumuman mengejut itu dibuat oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS) hari ini ketika jawatankuasa pusat parti itu sedang mengadakan mesyuarat di ibu pejabatnya di Jalan Ampang, Kuala Lumpur tengah hari ini.

Surat ROS itu dihantar terus kepada kepemimpinan MCA.

Kedudukan ini mengembalikan senario sebelum krisis parti itu - akibat pemecatan Dr Chua dan keputusan mesyuarat agung luar biasa MCA awal bulan ini - dan sekali gus memeningkan kepada Datuk Seri Liow Tiong Lai yang dilantik menggantikan Dr Chua.

Naib presiden itu, yang dilantik kepada jawatan nombor dua tersebut, dianggap melawat Presiden MCA Datuk Seri Ong Tee Keat selepas kumpulannya mendesak pemilihan baru parti diadakan.

Ketika tiba jam 1.10 tengah hari di Wisma MCA, tempat mesyuarat itu diadakan kira-kira 10 minit kemudian, Dr Chua kelihatan tenang dan kemudian melangkah terus ke bilik mesyuarat.

Dalam perkembangan berkaitan, MCA juga memecat empat anggota jawatankuasa pusatnya yang dilantik - satu lagi tindakan ke arah mengukuhkan parti selepas dilanda krisis sejak Ogos lalu.

No comments:

Post a Comment

POSTING RUJUKAN

SAJAK DR ASRI

BLOG LIST

AlQurannulkarim

Listen to Quran